Pàgines

dilluns, 24 de febrer del 2014

Punt i coma, dos punts i punts suspensius (enllaços)

Per acabar de treballar amb aquest apartat de gramàtica, no hi ha res millor que divertir-nos amb alguns enllaços externs. Aquí en teniu alguns:

Punt i coma, dos punts i punts suspensius (pràctica)

Ara ens queda la part pràctica que hem realitzat amb els netbooks a l'aula. És molt bo de fer. Es tracta d'arrastrar els signes de puntuació allà on creguis que són necessaris. Ja saps que et pots descarregar els exercicis pitjant a sobre (2 pàgines).

Punt i coma, dos punts i punts suspensius.

Quant a gramàtica, hem començat a treballar la puntuació. Aquí en teniu la part teòrica!!

divendres, 21 de febrer del 2014

El nostre joc interactiu: TriVialfàs

Avui mateix surt publicat un article amb una imatge a la revista sa Plaça. En aquesta ocasió han estat n'Antònia Maria, na M. Magdalena i en Miquel Toni qui surten mentre juguen. Si pitjau sobre la imatge ho podreu llegir més clarament. Enhorabona!!

dijous, 20 de febrer del 2014

Els préstecs lingüístics

En aquest slide podreu veure més informació sobre els manlleus o préstescs lingüístics.

Neologismes, manlleus o préstecs

M'havia oblidat l'enllaç i les activitats que hem treballat a l'aula. Sobre l'enllaç, seguiu les instruccions i hi trobareu 4 activitats interessantíssimes.


Neologismes, manlleus o préstecs.

Com vam dir en el darrer post, hem passat a treballar el vocabulari deixant de banda el contingut de les acotacions. Treballarem els neologismes i els manlleus o préstecs a través de la teoria, les activitats del notebook i un enllaç molt interessant.

Començam el tema 10

Hem començat el nou tema amb la lectura corresponent i amb alguns continguts nous a veure. Hem deixat de banda les acotacions per centrar-nos inicialment en els neologismes i els manlleus o préstecs. A la part de gramàtica farem feina amb el punt i el punt i coma. Per acabar ens centrarem en l'ortografia dels monosíl·labs i els accents diacrítics. Anem per feina...

dijous, 13 de febrer del 2014

L'adverbi i les locucions adverbials

Anau realitzant les activitats sobre l'adverbi que hem trobat a la web enxaneta.info. Hi ha 5 activitats (230 a 234).

Gramàtica: l'adverbi

A l'apartat de gramàtica d'aquest tema ens toca treballar l'adverbi. Com que n'hi ha molts i de molts de tipus, us deixam un enllaç perquè els pugueu conèixer. L'adverbi
 

També us deixam les activitats que hem treballat amb els portàtils a l'aula i un enllaç molt interessant elaborat per Neus Pascual (http://www.chiscos.net/repolim/lim/adverbis/adverbis.html)

dimecres, 12 de febrer del 2014

Vocabulari: el camp semàntic

Us deixam les dues pàgines de notebook que hem treballat a l'aula. Podeu veure la part teòrica i una activitat pràctica.

dimarts, 11 de febrer del 2014

Les síl·labes dels versos

Avui hem començat a treballar i conèixer la poesia a partir dels poemes de diferents poetes illencs i catalans. Hem après a comptar síl·labes de poemes, a conèixer la seva estructura, a veure en quin tipus de rima estaven escrits... Necessitam aprofundir en el coneixement de la poesia, saber-ne alguns trucs i elaborar els nostres propis poemes.

La poesia (PDI)

Avui ens hem dedicat a treballar la poesia, a conèixer la rima, a comptar versos... a través dels miniportàtils i la PDI. Aquestes són les activitats que hem treballat.

dilluns, 10 de febrer del 2014

L'accentuació al nostre poble IV

N'Aina Company ens ha fet arribar dues noves imatges de rètols erronis que hi ha al nostre poble. El primer el trobam al bar de can Matxet, al carrer renou; el segon el podreu veure a l'encreuament que hi ha entre el carrer príncep i el carrer del Marquès de la Romana. I quines errades hi veieu?

dijous, 6 de febrer del 2014

Enllaços: les formes no personals

1. Començarem repassant la morfologia verbal. Us serviran els coneixements dels temes 7 i 8.
- Repassam la morfologia verbal
- Llengua catalana/ unitat6 / formes no personals
- Les formes impersonals del verb

Practica les formes no personals

Hem treballat les formes no personals en el nostre netbook a través d'aquests dos exercicis.

Gramàtica: les formes no personals

Definició de noms (PDI)

Aquestes són les dues activitats per a treballar amb la PDI i els ultraportàtils l'apartat del vocabulari d'aquest tema.

Exemples de definició de noms

1. Anem a treballar alguns camps semàntics clicant sobre els següents enllaços.
- 26 coses de la classe
- La roba
- Material escolar
- Els aliments
- El mercat
*Treballarem camps semàntics relacionats amb l'aula, la roba, el mercat i els aliment. 2. Ara intentarem resoldre aquests crucigrames.
 http://www.educaplay.com/es/recursoseducativos/28525/camp_sem_ntic.htm http://www.educaplay.com/es/recursoseducativos/564502/el_camp_sem_ntic.htm

Definició de noms i camp semàntic